¬ History of Flatheads

Det hela började en kall december månad 2007, då ett gäng goa göbbar med intresset för s.k. custom´s och hot rods, drev runt i Göteborg med omnejd. Det fanns helt enkelt ingen klubb som var inriktade på detta i närheten så man tyckte att det vore en bra grej att dra igång något nytt i stan som inriktar sig helt och hållet på bilar som är av den gamla skolan. Man sa därför att års modells begränsningen skulle sättas till 1954 och inte en dag nyare än det, och så blev det! Det märktes snart att det fanns ett par likasinnade runt omkring och man blev snabbt ett gött gäng som var intresserade av just det gamla.

Det ska sägas att även musik är en väldigt stor grej inom klubben, det är i nuläget två medlemmar som spelar autentisk rock´n´roll i Corten Steel & The Blacksmith Trio! Så som ni förstår så är musiken väl rotad i vår klubb, det är lite som med bilarna att det är tidig musik som gäller, gammal skränig och oputsad rock´n´roll när den var som bäst.

I nuläget är vi 8 medlemmar, vårt mål med Flatheads är inte att växa och bli någon stor klubb eller liknade. Vi anser att vi hellre är få men ett gött och sammansvetsat gäng där alla kan umgås och ha ett gemensamt intresse som fungerar väldigt bra!Det har hänt saker inom klubben som gjort att det varit svårt för oss att binda upp oss till en lokal, därav har vi stått utan lokal. Vi har i stället använt oss av medlemmars garage och liknande när vi träffas och umgås, är ju dock en go miljö att vistas i men vi är ute efter något eget där vi kan ha våran egen finish på saker och ting.

Just nu har vi inget klart men alternativ finns, det kommer att ordnas en lokal innan sommaren 2013 då vi räknar med att vara i full gång med många härliga träffar och mycket svängig och brötig live rock´n´roll på scen!

Ni är alla välkomna att deltaga i våra evenemang
som kommer att annonseras i framtiden!


Med vänliga hälsningar
Flatheads Göteborg